Zeilreizen voor iedereen

Met uw eigen groep avonturieren of meezeilen tijdens een individuele tocht?

Tarieven groepsreizen 2023

Grotere groep dan 32 personen? Bel ons: in overleg zoeken we naar geschikte bijpassende schepen.
Alle prijzen zijn inclusief bemanning, opgemaakte bedden incl. dekbedden, toeristenbelasting, havengelden en eindschoonmaak

Dagtocht

v/a €41,60per persoon
 • zondag t/m vrijdag
 • Totaal v/a: € 2080,00
 • zaterdag toeslag: €520,00

Weekend

48,85per persoon per dag
 • vrijdag 20:00 t/m zondag 17:00
 • Totaal: € 4.690,00
 • extra dag of nacht: zie onder

Midweek

v/a €38,06per persoon per dag
 • 5 dagen, inchecken op
 • zondag of maandag
 • Totaal v/a: € 6090,00

Week

41,25per persoon per dag
 • zaterdag 10:00 t/m vrijdag 15:00
 • of: maandag 10:00 t/m zondag 15:00
 • Totaal: € 9240,00

Extra’s

Extra dag voor of na uw tocht: €1.470,00
Extra voor- of na-overnachting: €560,00

Zeilreizen voor groepen en individuen

Met gezellige en gelijkgezinde mensen het zeilavontuur aangaan

Bedrijven

Zakelijk én ontspannen

Familie/vrienden

Echt tijd voor elkaar

Scholen/jeugd

Zeilen doe je samen

Meezeilen

Stap aan boord

Lekker uitwaaien en een frisse neus halen?

Een dagje uit tot 50 personen of een heel weekend tot 32 personen: dat kan op de Poseidon. Als u vindt dat het tijd is om met uw bedrijf eens iets anders samen te gaan doen dan alleen werken is daarvoor een bedrijfsuitje aan boord van ons schip dé gelegenheid. Met elkaar zeilen is altijd een bijzondere ervaring. Los van de vertrouwde werkomgeving krijgt het samenwerken opeens een andere dimensie. Zeilen is een teamsport en er is geen vaste rolverdeling, een unieke kans elkaar op een andere manier te leren kennen.

Wij als bemanning geven leiding aan uw groep om het schip te varen, alle lieren en lijnen op het goede moment op de juiste manier te bedienen en wellicht het schip tijdens volle vaart te besturen. Ondertussen glijdt de Poseidon door het water en zijn wij lekker buiten en genieten van de frisse wind en het schitterende uitzicht over de Waddenzee.

Eten en drinken

Goed eten en drinken aan boord is belangrijk en hoort bij een mooie zeiltocht. Wij bieden verschillende arrangementen aan om u onderweg van alles te voorzien. Bekijk daarvoor op onze website Eten en drinken.

Meer dan varen?

 Een weekend, een dagje of een dagdeel varen is mooi te combineren met een vergadering of andere  activiteiten in een havenplaats. Wij plannen voor u een reis op maat naar uw wensen en denken graag met u mee.

Tijd voor elkaar op een klassiek zeilschip

De Poseidon heeft alles voor echte quality time met elkaar. Op ons klassieke zeilschip is het gezellig vertoeven in het voormalige laadruim om te kletsen en spelletjes te doen, lekker samen te eten met een drankje erbij. De centrale verwarming staat aan en de scheepse inrichting zorgt voor een unieke sfeer. Niemand die nog even weg moet of nog even iets moet regelen. Gewoon gezellig bij elkaar zonder enige verplichting.

De bedden zijn al opgemaakt en de kombuis biedt alles om voor lekker eten en drinken te kunnen zorgen. Prik een datum en kijk voor  beschikbaarheid in onze agenda!

Trossen los!

Wij varen de haven van Harlingen uit en hijsen de zeilen. Een paar helpende handen zijn er wel voor nodig om er een mooie zeiltocht van te maken. Maar ontspanning staat voorop. De motor kan uit en wij genieten van het unieke uitzicht over de Waddenzee, lekker uitwaaien onder volle zeilen.

Waar naartoe?

Voor vertrek maken wij samen een mooie route afhankelijk van u wensen en de wind en de getijden. Naar een schitterend eiland, een zandbank op of gewoon een nachtje buiten blijven, wij overleggen met elkaar wat voor uw reis het mooiste uitkomt.

Geen zin om zelf voor eten en drinken te zorgen?

Wij denken graag met u mee, onder Eten & drinken vindt u de mogelijkheden die wij aanbieden.

De Poseidon heeft 32 slaapplaatsen verdeeld in 2 hutten achter en 12 hutten voor. Ideaal voor de begeleiders en de jeugd.

Zeilen doe je samen!

Zeilen is een teamsport. Het leven aan boord van een schip bestaat uit samenwerken, niets gaat van zelf. Steek je handen uit de mouwen en doe mee! Het begint al met het inschepen- alle bagage en de proviand moeten aan boord gebracht en opgeborgen worden, iedereen zijn eigen hutje opzoeken.

In het welkomstpraatje legt de schipper uit hoe alles in het schip werkt en waar wij rekening mee moeten houden voor een veilig en prettig verblijf aan boord. Al snel zullen jullie je thuis voelen aan boord van de Poseidon. Samen bedenken wij een mooie route die past bij jullie wensen en wind en getijden.

Zeilervaring is niet nodig

Voor vertrek geeft de bemanning een veiligheidsinstructie en uitleg over het dek. Wij maken samen het schip klaar- zeilen uitpakken, alles klaarleggen, de belangrijkste handelingen een keer oefenen. Wij leggen alles duidelijk uit en begeleiden wat er moet gebeuren. Ook benedendeks wordt de Poseidon ondertussen klaar gemaakt, te patrijspoorten moeten dicht gekneveld en alles zeevast gezet worden.

Zeil omhoog!

Wij gooien de trossen los en zodra wij de haven uitgevaren zijn hijsen wij de zeilen. Draaien aan de lieren, trekken aan de vallen en schoten, alle lijnen opschieten en opruimen- Alle hens aan dek! Bij elke manoeuvre moet de stand van de zeilen veranderd worden. Er is genoeg te doen en iedereen vindt zijn plekje aan boord.

Land in zicht!

Na een mooie zeiltocht naderen wij onze haven van bestemming, wij zijn er bijna. De zeilen moeten worden gestreken en het schip weer opgeruimd en klaargemaakt voor de haven. Afgemeerd bekijken wij nog eens onze gevaren route en legt de schipper uit wat er leuks te doen en te zien is. De landgang kan beginnen.

Eten & drinken

In de kombuis aan boord is alles te vinden om voor de hele groep te koken. Dat vraagt enige planning en het is raadzaam van te voren erover na te denken wat er voor een grote groep handig is om te koken en de nodige boodschappen in te slaan.

Heeft u er vragen over? Wij denken graag met u mee. Op onze website vind u onder Eten & drinken de verschillende mogelijkheden.

Stap aan boord en zeil mee

Zin om te gaan zeilen maar bent u alleen of met maar een paar personen? Schrijf je in voor onze meezeilreizen. Alles is voor u geheel verzorgd aan boord van ons schip. Dekbedden en handdoeken, heerlijk eten en drinken en een ontspannen sfeer aan boord.

Zeilervaring is niet nodig. Samen zetten we de zeilen en iedereen die kan en wil draagt een steentje bij. Van jong tot oud- iedereen is van harte welkom aan boord van de Poseidon. Geniet van de zilte lucht en de wind in de zeilen.

Wij voorzien u elke dag van een ontbijt, lunch, diner en een tussendoortje. Koffie en thee, verschillende soorten frisdrank, (alcoholvrij) bier , witte en rode wijn zijn op basis van zelfbediening en staan voor u klaar.

Heeft u dieetwensen?

Laat het ons weten, dan kan onze kok er rekening mee houden.

Voorovernachting?

Als u het prettiger vindt om alvast een avond van tevoren aan boord te komen, boek uw reis met voorovernachting! Wij heten u vanaf 20 uur van harte welkom. U wordt ontvangen met koffie en gebak en kunt een lekker drankje van de bar nemen- de vakantie is al begonnen. ‘s Ochtends staat er een lekker ontbijt klaar en kunt u alvast met een kop koffie een kijkje aan dek nemen.

Onze meezeilreizen:

 • Zeilen in de Paasvakantie (midweek): maandag 12 april 2021 t/m vrijdag 16 april 2021
 • Zeilen in de meivakantie met volwassenen (midweek): maandag 03 mei 2021 t/m vrijdag 07 mei 2021
 • Zwerftocht volwassenen (week): maandag 19 juli 2021 t/m zondag 25 juli 2021
 • Zwerftocht families (midweek):  maandag 23 augustus 2021 t/m vrijdag 27 augustus 2021
 • Zeilen in de herfstvakantie (midweek): maandag 18 oktober 2021 t/m vrijdag 22 oktober 2021
 • Meezeilweekend (diverse data): vrijdag t/m zondag

Kies hieronder een tocht voor meer informatie. Boek direct je eigen hut en zeil met ons mee!

Overnachten midden in de natuur

Voor anker gaan en droogvallen: ervaar het leven op het water

Ankeren

Een nachtje buiten blijven?

Net even wat anders dan een haven en misschien een mooi vervolg op het droogvallen- een nachtje buiten blijven en ankeren op het water!

Het is een bijzonder gevoel om alleen met het schip buiten te zijn en ‘s nachts  te ankeren. Er heerst een ongekende rust en van lichtvervuiling hebben wij bij ons op de Waddenzee geen last.

Wat er nog te horen is zijn vogels en soms een vissersboot in de verte. Het enige licht komt van de vuurtorens en verlichte boeien. Zonder bewolking valt er een prachtige sterrenhemel te ontdekken.

Vanuit onze comfortabele zitkuip aan dek geniet u van een unieke zonsondergang en de vroege vogels misschien van de opkomende zon.

Anker ophalen? Daar hebben wij een elektrische lier voor…

Droogvallen

Daarvoor heb je een platbodem!

Het mooiste wat er is om het wad te beleven is droogvallen. Dat houdt in dat wij met afgaand water het schip op een mooie zandbank varen totdat wij het zand raken en vast komen te liggen.

Door onze platte bodem blijft het schip mooi recht op haar plaats liggen. Vervolgens loopt het water door de ebstroom weg en kunnen wij via onze zwemtrap de zandplaat op en de bodem van dichtbij bekijken. Liefhebbers kunnen ervoor nog genieten van een frisse duik in het zoute water.

De Waddenzee leeft van het verschil in waterstanden door de getijden. Dit komt door de aantrekkingskracht van de maan en een beetje van de zon. Met het afgaande water -de ebstroom- loopt het water in ons waddengebied rond 6 uren lang richting de Noordzee en de waterstand op onze zandbank zakt tot laagwater. Het moment dat de beweging stopt noemt men de kentering van het getij. Vervolgens loopt het water door de vloedstroom weer rond 6 uren lang op totdat het hoogwater is. Deze cyclus herhaalt zich 2 keer per dag.

Voordat wij daadwerkelijk met droge voeten het wad op kunnen zullen wij toch ook even moeten wachten. Dat is het moment dat de schipper verder uitleg kan geven over wat er met het water en het schip gebeurd en waar wij ondertussen rekening mee moeten houden om alles in veilige banen te laten lopen. Met hulp van onze peilstok kunt u het water bijna per minute zien zakken en voor de twijfelende zwemmers nemen wij ook altijd nog de watertemperatuur op- het zoute water is heerlijk en een warme douche is in het schip te vinden.

Ontdekt u zelf het leven op de zandbank. Laat je blik over de schijnbaar oneindige vlakte glijden en maak een mooie wandeling. Er leeft van alles op en in de zandbodem. Krabbetjes, schelpen, pieren, zeesterren en nog veel meer, wij komen van alles tegen. Gereedschap om te graven en te spitten is er ook en boeken over planten- en dierleven op het wad zijn aan boord te vinden. Met een beetje geluk verzamelen wij ons eigen delicatesse van het wad, een emmer kokkels of mosselen.

Voor jong en oud

Genieten voor volwassenen én kinderen

Kinderen

Wij wonen al jaren met 3 kinderen aan boord!

Met ons gezin met 3 kleine kinderen hebben wij jaren samen aan boord geleefd en gevaren. Dus wij weten er wel wat van af waar je als gezin aan boord van een schip mee te maken krijgt.

Al bij het welkomstpraatje gaan wij er speciaal op in hoe wij samen met de ouders voor een veilige en vertrouwde sfeer aan boord voor de kinderen kunnen zorgen.

Wij hebben reddingsvesten voor alle leeftijden aan boord (leeftijd graag bij boeking vermelden).

Op aanvraag hebben wij trappetjes voor de bovenbedden en verhoogte beddenplanken voor de kleine passagiers.

Veel of weinig wind, de Poseidon is een stabiel schip en geeft altijd een veilig gevoel.

In de kuip zijn voldoende zitplaatsen om onder alle omstandigheden een veilige plek voor de kids te vinden om het hele gebeuren van een afstand te kunnen bekijken.

Ook de kleine helpende handjes zijn welkom tijdens de vaart, uiteraard afhankelijk van de situatie en altijd onder duidelijke instructie van de bemanning.

Is het een keer minder weer, dan staat de centrale verwarming binnen in het schip aan en kan er vrolijk gekleurd en gespeeld worden.

Het krabbenvissen in de havens is erg populair en het dek is uitermate geschikt om te stoepkrijten: gelukkig zijn er ook schrobbers aan boord…

Wij maken elke reis op maat afhankelijk van de wensen van onze gasten en wind en getijden.

Een lange of een korte dag zeilen, meer of minder tijd op een eiland, alles gaat in overleg.

Juist de kleintjes hebben vaak wat meer bewegingsvrijheid aan de wal nodig en wij weten wat er leuks te doen is in de havens.