Zeilreizen voor iedereen

Met uw eigen groep avonturieren of meezeilen tijdens een individuele tocht?

Tarieven groepsreizen 2024

Grotere groep dan 32 personen? Bel ons: in overleg zoeken we naar geschikte bijpassende schepen.
Alle prijzen zijn inclusief bemanning, opgemaakte bedden incl. dekbedden, toeristenbelasting, havengelden en eindschoonmaak

Dagtocht

v/a €43,60per persoon
 • maandag t/m donderdag
 • Totaal v/a: € 2180,00
 • Extra kosten weekend: € 520,00

Weekend

50,84per persoon per dag
 • vrijdag 20:00 t/m zondag 17:00
 • Totaal: € 4.880,00
 • Voor- of naovernachting: zie onder

Midweek

v/a €39,94per persoon per dag
 • 5 dagen, inchecken op
 • zondag of maandag
 • Totaal: € 6390,00

Week

43,30per persoon per dag
 • zaterdag 10:00 t/m vrijdag 15:00
 • of: maandag 10:00 t/m zondag 15:00
 • Totaal: € 9700,00

Extra’s

Extra dag voor of na uw tocht: €1.490,00
Extra voor- of na-overnachting: €580,00

Zeilreizen voor groepen en individuen

Met gezellige en gelijkgezinde mensen het zeilavontuur aangaan

Bedrijven

Zakelijk én ontspannen

Familie/vrienden

Echt tijd voor elkaar

Scholen/jeugd

Zeilen doe je samen

Meezeilen

Stap aan boord

Overnachten midden in de natuur

Voor anker gaan en droogvallen: ervaar het leven op het water

Ankeren

Een nachtje buiten blijven?

Net even wat anders dan een haven en misschien een mooi vervolg op het droogvallen- een nachtje buiten blijven en ankeren op het water!

Het is een bijzonder gevoel om alleen met het schip buiten te zijn en ‘s nachts  te ankeren. Er heerst een ongekende rust en van lichtvervuiling hebben wij bij ons op de Waddenzee geen last.

Wat er nog te horen is zijn vogels en soms een vissersboot in de verte. Het enige licht komt van de vuurtorens en verlichte boeien. Zonder bewolking valt er een prachtige sterrenhemel te ontdekken.

Vanuit onze comfortabele zitkuip aan dek geniet u van een unieke zonsondergang en de vroege vogels misschien van de opkomende zon.

Anker ophalen? Daar hebben wij een elektrische lier voor…

Droogvallen

Daarvoor heb je een platbodem!

Het mooiste wat er is om het wad te beleven is droogvallen. Dat houdt in dat wij met afgaand water het schip op een mooie zandbank varen totdat wij het zand raken en vast komen te liggen.

Door onze platte bodem blijft het schip mooi recht op haar plaats liggen. Vervolgens loopt het water door de ebstroom weg en kunnen wij via onze zwemtrap de zandplaat op en de bodem van dichtbij bekijken. Liefhebbers kunnen ervoor nog genieten van een frisse duik in het zoute water.

De Waddenzee leeft van het verschil in waterstanden door de getijden. Dit komt door de aantrekkingskracht van de maan en een beetje van de zon. Met het afgaande water -de ebstroom- loopt het water in ons waddengebied rond 6 uren lang richting de Noordzee en de waterstand op onze zandbank zakt tot laagwater. Het moment dat de beweging stopt noemt men de kentering van het getij. Vervolgens loopt het water door de vloedstroom weer rond 6 uren lang op totdat het hoogwater is. Deze cyclus herhaalt zich 2 keer per dag.

Voordat wij daadwerkelijk met droge voeten het wad op kunnen zullen wij toch ook even moeten wachten. Dat is het moment dat de schipper verder uitleg kan geven over wat er met het water en het schip gebeurd en waar wij ondertussen rekening mee moeten houden om alles in veilige banen te laten lopen. Met hulp van onze peilstok kunt u het water bijna per minute zien zakken en voor de twijfelende zwemmers nemen wij ook altijd nog de watertemperatuur op- het zoute water is heerlijk en een warme douche is in het schip te vinden.

Ontdekt u zelf het leven op de zandbank. Laat je blik over de schijnbaar oneindige vlakte glijden en maak een mooie wandeling. Er leeft van alles op en in de zandbodem. Krabbetjes, schelpen, pieren, zeesterren en nog veel meer, wij komen van alles tegen. Gereedschap om te graven en te spitten is er ook en boeken over planten- en dierleven op het wad zijn aan boord te vinden. Met een beetje geluk verzamelen wij ons eigen delicatesse van het wad, een emmer kokkels of mosselen.

Voor jong en oud

Genieten voor volwassenen én kinderen

Kinderen

Wij wonen al jaren met 3 kinderen aan boord!

Met ons gezin met 3 kleine kinderen hebben wij jaren samen aan boord geleefd en gevaren. Dus wij weten er wel wat van af waar je als gezin aan boord van een schip mee te maken krijgt.

Al bij het welkomstpraatje gaan wij er speciaal op in hoe wij samen met de ouders voor een veilige en vertrouwde sfeer aan boord voor de kinderen kunnen zorgen.

Wij hebben reddingsvesten voor alle leeftijden aan boord (leeftijd graag bij boeking vermelden).

Op aanvraag hebben wij trappetjes voor de bovenbedden en verhoogte beddenplanken voor de kleine passagiers.

Veel of weinig wind, de Poseidon is een stabiel schip en geeft altijd een veilig gevoel.

In de kuip zijn voldoende zitplaatsen om onder alle omstandigheden een veilige plek voor de kids te vinden om het hele gebeuren van een afstand te kunnen bekijken.

Ook de kleine helpende handjes zijn welkom tijdens de vaart, uiteraard afhankelijk van de situatie en altijd onder duidelijke instructie van de bemanning.

Is het een keer minder weer, dan staat de centrale verwarming binnen in het schip aan en kan er vrolijk gekleurd en gespeeld worden.

Het krabbenvissen in de havens is erg populair en het dek is uitermate geschikt om te stoepkrijten: gelukkig zijn er ook schrobbers aan boord…

Wij maken elke reis op maat afhankelijk van de wensen van onze gasten en wind en getijden.

Een lange of een korte dag zeilen, meer of minder tijd op een eiland, alles gaat in overleg.

Juist de kleintjes hebben vaak wat meer bewegingsvrijheid aan de wal nodig en wij weten wat er leuks te doen is in de havens.